НАБУ затримало власника фірми-постачальника палива для Міноборони

НАБУ затримало власника фірми-постачальника палива для Міноборони

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали власника підприємства, що постачало паливо для Міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. 

"16 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони", - йдеться в повідомленні.

Особу затримано у порядку 208 статті Кримінального процесуального кодексу України, додали в НАБУ.

За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями Міністерства оборони України вчинили злочин, в результаті якого державі завдано збитків у сумі понад 149 мільйонів гривень.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє "Українська правда", затриманим є один з інвесторів компанії "Трейд Коммодіті" Володимир Трофименко. 

На думку НАБУ і САП, "Трейд Коммодіті" причетна до злочинної схеми щодо закупівлі палива для Міноборони.

Читайте також: Справа Міноборони: у САП пояснили, у чому підозрюють заступника Полторака

Як повідомлялося, НАБУ і САП 11 жовтня заявили про викриття корупційної схеми з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міноборони.

Було затримано заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулєвича. Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-