САП просить дозволу на заочне засудження Онищенка

САП просить дозволу на заочне засудження Онищенка

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду клопотання про дозвіл на заочне засудження у "газовій справі" стосовно народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомив керівник відомства Назар Холодницький в інтерв`ю "Цензор.Нет".

"Буде заочне розслідування (відносно Онищенка - ред.), клопотання про спеціальну процедуру засудження подано", - сказав він.

Холодницький також повідомив, що поки що не закрив кримінальну справу, порушену за фактом оприлюднення так званих "плівок Онищенка".

"По плівках Онищенка прокурорами дані вказівки ще в січні. Я тоді казав, що він має дати ще якісь докази, які підтверджують його слова. Він не надав доказів. Тому підстав для оголошення кому-небудь підозри немає. Справу ще не закрили. Може, він ще облагорозумиться і дасть якусь інформацію", - зазначив керівник САП.

Читайте також: НАБУ затримало ще одного підозрюваного у "справі Онищенка"

Як відомо, детективи НАБУ розпочали досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування" у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 8 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-