Порошенко: Звання Героя України отримали 45 воїнів, з яких 27 — посмертно

Порошенко: Звання Героя України отримали 45 воїнів, з яких 27 — посмертно

Укрінформ
Понад 300 тисяч українських воїнів пройшли горнило війни та заслужено, як безпосередні учасники оборони України від агресорки Росії, отримали статус учасника бойових дій.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час церемонії нагородження військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань з нагоди Дня захисника України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Понад 300 тисяч українських воїнів пройшли горнило війни та заслужено, як безпосередні учасники бойових дій, учасники оборони України від агресорки Росії, отримали статус учасника бойових дій. Понад 16 700 військовослужбовців удостоєні державних нагород”,- сказав Порошенко.

Він додав, що звання Героя України присвоєно 45 українським воїнам, з яких 27 — посмертно.

Читайте також: Порошенко подякував військовим за героїзм та мужність

Президент наголосив, що найвища честь для нього від імені українського народу висловити  слова щирої вдячності всім військовослужбовцям за героїзм, мужність, самопожертву, звитягу, патріотизм і вірність присязі.

“Княжий дружинник, запорізький козак, січовий стрілець Української народної республіки, вояк Української повстанської армії та солдат Другої світової війни, бійці-воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, інших військових формувань - покоління за поколінням вони звитяжно бороли кожен клаптик української землі, залізом і власним потом робили внесок у справу незалежності нашої держави. Це об їх мужність і незламність раз за разом розбивалися наші вороги. Тепер в авангарді боротьби українського народу за незалежність стоять воїни ЗСУ та інших військових формувань”, - зазначив він.

Читайте також: Кличко вручив квартири учасникам АТО

Звання захисника Вітчизни сьогодні є найпочеснішим в Україні завдяки тому, що українські воїни дуже високо підняли цю планку.

"Подивіться, як швидко увійшло у наше життя 14 жовтня, як ніхто вже більше не згадує жодних інших дат, і вітають сьогодні не за статевою ознакою, а тому, що він чи вона є захисниками Вітчизни. На сьогоднішній день це свято є найбільш почесним серед усіх свят в Україні, і захисник Вітчизни також є набільш почесним званням", - сказав Порошенко.

Він подякував усім українським воїнам за те, що вони так високо підняли планку захисника Вітчизни. 

За словами Президента, наші пращури залишили нам у спадок найкращу в світі країну, а ми, перш ніж передати її дітям і онукам, зробимо її успішною країною успішних людей.

"Для цього нам треба звільнити українську землю від окупантів, провести реформи, забезпечити єдність нації, повернути Україну в єдину родину європейських народів... Але гарантом незалежності України є україньска армія, українські Збройні Сили, українські захисники Відчизни", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-