Справа Міноборони: суд відправив Павловського під домашній арешт

Справа Міноборони: суд відправив Павловського під домашній арешт

Оновлено
Укрінформ
Солом'янський райсуд обрав для заступника міністра оборони України Ігоря Павловського запобіжний захід - домашній арешт.

Відповідне рішення оголосила суддя Солом`янського райсуду Владлена Лазаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У ході судового засідання заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  Максим Грищук просив обрати для Павловського запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн грн.

Водночас адвокати просили у суді віддати Павловського на поруки заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Сам заступник міністра заявив, що незважаючи на підвищення цін тендерним комітетом та Департаментом державних закупівель, Міноборони закуповувало пальне за найнижчими цінами.

Читайте також: У Павловського немає грошей, щоб "тікати на острови" – Полторак

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міністерства оборони України. Було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулевича.

Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони. Мова йде про працівника одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-