Із наступного року в українських школах буде експериментальний курс історії

Із наступного року в українських школах буде експериментальний курс історії

Укрінформ
У 2018-2019 навчальному році в школах проведуть пілотування інтегрованих курсів для окремих предметів. Зокрема на пілотування пропонується курс Історії України в контексті світової історії.  

Про це під час науково-практичної конференції "Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання" сказала представник Міністерства освіти та науки Лариса Євтушенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Два тижні тому  колегія Міністерства освіти та науки України рекомендувала до затвердження  нові програми, в тому числі нові програми для історії 10-11 класів. На сьогоднішній день  на наступний навчальний рік ми матимемо вивчення інтегрованого курсу з історії -  історії України і світу, експериментальний курс. Це буде пілотний проект, хто з учителів захоче взяти участь, можете взяти участь в пілотуванні  цієї програми на наступний рік», - сказала Євтушенко.

Наразі на поточний навчальний рік затверджено окремі курси з Історії України та Всесвітньої історії трьох рівнів - стандарт, академічний та профільний.

В МОН Укрінформу уточнили, що з наступного навчального року інтегровані курси з різних предметів за бажанням шкіл будуть пілотуватися в тих навчальних закладах, які  мають профільне спрямування. Так для шкіл математично-природничого спрямування будуть пропонуватися інтегровані курси з гуманітарних предметів, для шкіл гуманітарного профілю - інтегровані курси з природничих предметів. 

Читайте також: Уряд заборонив ганяти вчителів на "поквартирний опис" дітей

"Профільні школи зможуть обирати інтегровані предмети. Профільна школа, в якій, наприклад, вивчають поглиблено фізику, зможе обрати інтегрований курс з історії, а школа, яка  поглиблено вивчає гуманітарні предмети, може обрати навчальний план з інтегрованим предметом "природничі науки", - пояснили у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-