Аваков назвав провокацією Росії

Аваков назвав провокацією Росії "оголошення в розшук" нардепа Парасюка

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ заявив, що інформація російських ЗМІ про міжнародний розшук ряду громадян України, в тому числі народного депутата Володимира Парасюка, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"Офіційно наголошую, що згідно з обліками Інтерполу станом на 11 жовтня 2017 року Парасюк та інші громадяни України, які фігурують у публікаціях російських ЗМІ, у міжнародному розшуку не перебувають", - зазначив Аваков.

Міністр додав, що Інтерпол, відповідно до статуту, не розглядає справи військового, релігійного, політичного та расового характеру.

"У зв’язку з черговою провокацією Росії МВС України надіслало звернення до Генерального секретаря Інтерполу, в якому ми наголошуємо на недопустимості використання російською стороною механізмів МОКП – Інтерпол для політичного переслідування громадян України", - наголосив Аваков.

Читайте також: У Росії заочно заарештували Володимира Парасюка

Як повідомляв Укрінформ, у Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Російської Федерації заявили, що звинувачують народного депутата України Володимира Парасюка в нарузі над прапором РФ. Також у РФ заявили, що українці Володимир Романцов, Олексій Бакай та Володимир Назаренко причетні до нападу 2014 року на посольство Російської Федерації в Києві. Вони начебто "брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь у нарузі над Державним прапором Російської Федерації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-