Вітряна стихія: Кульбіда попереджає про

Вітряна стихія: Кульбіда попереджає про "дуже серйозну небезпеку"

Укрінформ
У більшості областей України протягом 5-6 жовтня очікуються пориви вітру, а місцями посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища. Ситуація загрожує масовим відключенням електрики, особливо в сільських населених пунктах.

З таким застереженням виступив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на засіданні в ДСНС міжвідомчого оперативного штабу щодо погіршення стану погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не найвищий ступень небезпеки - посилення вітру 25-30 м на секунду, але це все одно дуже серйозна небезпека для людей, інфраструктури і для довкілля", - сказав Кульбіда. 

Він зауважив, що посилення вітру меншою мірою очікуються в північних та центральних областях. Стосовно південних та східних областей, то посилення вітру там будуть більш значні. 

Кульбіда зауважив, що "ми не чекаємо, що дерева будуть падати, однак гілки можуть ламатись, дахи будівель можуть також зазнати шкоди".

Читайте також: Зубко закликає почати роботу штабів для попередження наслідків негоди

Він зауважив, що сьогодні було оголошено штормове попередження, яке було доведено до всіх міністерств і відомств, до обласних організацій.

Ситуація загрожує масовим відключенням енергозабезпечення, особливо в сільських населених пунктах, пошкодженням ліній електропередач і зв'язку, зазначив Кульбіда. Можуть виникнути пошкодження від падіння дерев та ускладнення руху автотранспорту.

У свою чергу голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін попередив про загрозу падіння дерев і закликав бути уважними, особливо батьків, які повинні слідкувати за дітьми, зважаючи на погіршення погодних умов. 

Як повідомив Український гідрометцентр, 6 жовтня в Україні очікується посилення швидкості вітру 19-24 м/с, вночі у західних областях 25-30 м/с, вранці та вдень у південній частині та східних областях 15-20 м/с. Часом дощ, лише у південній частині без опадів.

Температура у західних та північних областях вночі 5-10° тепла, вдень 9-14°; у центральних та східних областях вночі 7-12°, вдень 15-19°; у південній частині вночі 11-16°, вдень 18-23°.

У Києві 6 жовтня вночі та вранці дощ, вдень без опадів. Очікується посилення західного вітру до 19-24 м/с. Температура вночі 8-10°, вдень 12-14°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-