Керівник

Керівник "УЗ" доручив терміново поліпшити стан електричок, що курсують до Києва

Укрінформ
В.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов проінспектував підготовку до рейсів приміських поїздів у моторвагонному депо Фастів-1 і доручив персоналу терміново поліпшити стан електричок, що курсують до Києва.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов 5 жовтня проінспектував підготовку до рейсів приміських поїздів у моторвагонному депо Фастів-1. Керівник галузі перевірив стан електропоїзда Київ-Фастів, яким він прибув на нараду в депо, та поспілкувався із пасажирами цього приміського поїзда. Під час поїздки та спілкування з працівниками депо Кравцов визначив першочергові заходи для подолання незадовільного стану приміських поїздів та доручив персоналу терміново покращити прибирання та миття вагонів", - йдеться у повідомленні.

Керівник "Укрзалізниці" визнав, що стан електропоїздів, вагони яких поки що не модернізовані, критичний, і пасажири не приховують свого незадоволення.

Тому, за його словами, "Укрзалізниця" вже цьогоріч здійснює модернізацію та капітальний ремонт рухомого складу.

Під час інспектування залізничного вокзалу у Фастові Кравцов також доручив переглянути час роботи приміських кас, щоб не створювалися черги через закриття кас на перерву, а також терміново замінити непрацюючі касові апарати.

Читайте також: Укрзалізниця змінює графік курсування електропоїзда Фастів – Ворожба

Водночас у прес-службі "Укрзалізниці" поскаржились, що в той час, як залізничники збільшують обсяги ремонтів приміського рухомого складу, місцеві органи влади погіршують стан розрахунків за пільгові перевезення пасажирів, де вони є замовниками послуг. Так, за 9 місяців 2017 року місцеві органи влади компенсували залізничному перевізнику у 8 разів менше коштів від суми наданих послуг за перевезення пільговиків, або лише 13% від необхідної суми – це лише 41 млн грн із 314,7 млн наданих послуг. Для порівняння, на модернізацію  електропоїзда № 818 Фастів – Ворожба із 10 вагонів Укрзалізниця цього року витратила майже 46 млн грн. Таким чином, підкреслили в "Укрзалізниці", за суму некомпенсованих з місцевих бюджетів перевізнику коштів за перевезення пільговиків можна було б модернізувати ще шість таких приміських поїздів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-