Склади боєприпасів у Калинівці перевіряли тричі цього року - Пашинський

Склади боєприпасів у Калинівці перевіряли тричі цього року - Пашинський

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський повідомив, що цього року склади боєприпасів у Калинівці перевіряли тричі.

Про це він сказав під час засідання комітету щодо вибухів на складі боєприпасів у Калинівці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році Калинівку перевіряли тричі. Один раз - комісія Адміністрації Президента і два рази - спільна комісія Міноборони і Генштабу", - сказав Пашинський.

Він додав, що збереглися відповідні документи щодо перевірок.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів.  Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Читайте також: Комітет нацбезпеки проситиме Президента звільнити Муженка

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-