До півтисячі офіцерів запасу хочуть призвати для охорони арсеналів

До півтисячі офіцерів запасу хочуть призвати для охорони арсеналів

Укрінформ
Рішення про осінній призов офіцерів запасу для проходження служби у ЗСУ наразі не прийнято, однак Головне управління персоналу Генштабу рекомендуватиме призвати до 500 офіцерів запасу для проходження служби, головним чином, на базах, складах та арсеналах зберігання боєприпасів.

Про це заявив під час брифінгу у Києві начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми зробили перший такий призов (офіцерів запасу - ред.). На службу у Збройних Силах України поступили майже 1 тис. осіб. На даний час рішення про призов такої категорії ще не прийнято, але наше головне управління з врахування потреб, які виникли в офіцерах, та необхідності комплектувати бази, склади, арсенали буде пропонувати начальнику Генштабу (а прийматиме рішення Міністерство оборони) призвати невелику кількість цих осіб. Це буде, мабуть, до 500 осіб. Але  рішення буде приймати міністр оборони, виходячи з потреби", - заявив Артеменко.

Читайте також: Чисельність української армії наближається до "законодавчого ліміту"

За його словами, не всі ці офіцери, у разі призову, будуть проходити службу базах, складах та арсеналах. Генерал-лейтенант також вказав, що офіцери запасу проходять службу у тилових частинах та частинах, які не знаходяться на лінії зіткнення, а до проведення АТО можуть залучатися лише після підписання відповідного контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-