Обвинувальний акт Добкіну вручать “найближчим часом” - після експертиз

Обвинувальний акт Добкіну вручать “найближчим часом” - після експертиз

Укрінформ
Обвинувальний акт народному депутатові Михайлу Добкіну, якого підозрюють у причетності до виведення земель з власності територіальної громади Харкова, буде вручено після проведення експертиз та інших слідчих дій.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас достатньо доказів для того, щоб пред'явити обвинувальний акт найближчим часом після завершення експертиз. Пан Добкін зараз є під підозрою, а офіційний обвинувальний акт йому буде вручено після отримання результатів експертизи та закінчення ряду інших слідчих дій", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що не може називати конкретні прізвища, на які вийшло слідство, але схема розкрадання землі, оприлюднена у Верховній Раді під час подання про скасування недоторканності Добкіна, підтверджується.

Стосовно ролі харківського міського голови Геннадія Кернеса Луценко повідомив, що "слідство також ретельно працює", і пообіцяв, що "в момент, коли ми отримаємо достатньо доказів для пред'явлення підозри, вона буде пред'явлена". Роль обох посадовців вивчається слідством ретельно, підкреслив генпрокурор.

Читайте також: Луценко сам взявся за підозру Довгому, бо не дочекався підпису Холодницького

Він зазначив, що Харківська міська рада отримає назад близько 100 га землі, які раніше забудовники взяли за шахрайською схемою, аби уникнути орендної плати.

"100 га землі в центрі Харкова - це непоганий результат досудового слідства. Впевнений, що результати судового слідства також будуть добрими", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, 13 липня ВР проголосувала за зняття недоторканності з Добкіна, а також дозволила його затримання та арешт. 14 липня йому вручили повідомлення про підозру.

Під час досудового слідства було встановлено, що у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 77 га, чим заподіяні збитки у розмірі майже 227 млн грн.

Таким чином, зазначили у ГПУ, Добкін, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції закону від 05.04.2001).

Окрім того, діючи умисно в інтересах голів житлово-будівельних кооперативів, Добкін сприяв зазначеним особам у реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-