Вбивство Шеремета: Аваков заявляє, що

Вбивство Шеремета: Аваков заявляє, що "слідство під телекамерами" неможливе

Укрінформ
Нацполіція звернулась до суду щодо засекречення судових рішень у справі вбивства журналіста Павла Шеремета за рішенням слідства.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 2 жовтня під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слідство не може відбуватись під телекамерами і під постійним спостереженням фрілансерів-журналістів. Слідство - процес, що передбачає деяку закритість для забезпечення результату ефективності. Існує деяка класика професійного розслідування, яка в нинішній системі нашої відкритості в ряді випадків заважає процедурі», - сказав Аваков.

При цьому він пояснив, що рішення про засекречення матеріалів було прийнято лише за рік після вбивства Шеремета, бо так вирішило слідство.

«Так вирішило слідство, я не є процесуальним керівником», - сказав міністр.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зі свого боку зазначив, що слідча група у справі щодо вбивства Шеремета відпрацьовує ряд робочих версій.

«Без рішень суду неможливо проводити подальші слідчі дії. Враховуючи ситуацію, що це правопорушення має велике суспільне навантаження, ми звернулись до суду щодо закриття інформації у відкритому реєстрі. Суд погодив це. І ми працюємо далі», - сказав Князєв.

Читайте також: Справа Шеремета: у поліції пояснили, чому засекречені рішення суду

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція з 24 липня 2017 року засекретила всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, про що стало відомо лише 21 вересня.

Це сотні судових рішень, які виносились ледь не кожного дня за клопотаннями слідчих. Здебільшого рішення стосувалися доступу до певних мобільних номерів, дані про які були засекречені, або до інших даних мобільних операторів. Рішення містили специфічну технічну інформацію, з якої було б неможливо зробити висновки, які саме дані отримує слідство.

Як відомо, Павлу Шеремету підклали вибухівку під автомобіль - він загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва. Слідство схиляється до версії про професійні мотиви убивства, але ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-