Начальника проектного інституту Укрзалізниці підозрюють у розкраданні

Начальника проектного інституту Укрзалізниці підозрюють у розкраданні

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру у розкраданні майже 2 млн грн колишньому заступнику директора держпідприємства «Київдіпротранс».

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Викрито колишнього заступника директора державного підприємства «Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва «Київдіпротранс» у розкраданні коштів державного підприємства на суму майже 2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, під час слідства встановлено, що чиновник документально оформив проведення упродовж 2011-2012 років проектних робіт для Укрзалізниці із підприємствами з ознаками фіктивності, хоча в дійсності роботи виконано фахівцями зазначеного державного підприємства.

Читайте також: Нафтогаз знайшов перші докази крадіжки посадовими особами ВАТ "Кіровоградгаз"

За результатами розслідування 28 вересня 2017 року посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На даний час тривають обшуки за місцем проживання підозрюваного та за місцем його нинішньої роботи – в приміщенні філії «Проектно-вишукувального інституту залізничного транспорту» ПАТ «Укрзалізниця», де він обіймає посаду начальника філії.

Також прокуратура подала клопотання до Печерського районного суду столиці про відсторонення службовця від займаної посади, застосування щодо нього запобіжного заходу та арешту всього належного йому майна для забезпечення відшкодування завданих державним інтересам збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-