ООН нарахувала в Україні близько трьох тисяч

ООН нарахувала в Україні близько трьох тисяч "захищених" біженців

Укрінформ
В Україні на сьогодні проживають близько 3 тис. біженців з інших країн, які отримали міжнародний захист.

Про це заявила заступник голови Агентства ООН у справах біженців в Україні Ноель Калхун під час прес-конференції в Укрінформі.

"Всього в Україні близько 3 тис. біженців - люди, які отримали міжнародний захист. Десь від 600 до 1,5 тис. подають на статус біженців щорічно, а це небагато в порівнянні з іншими країнами" - сказала Калхун.

За її словами, найбільша кількість біженців у країнах, що межують із зонами конфлікту, - в Лівані, Йорданії, Туреччині, Ірані, Пакистані, Ефіопії, Кенії, Уганді тощо.

Калхун зауважила, що питання надання допомоги та відповідальності за біженців - це питання міжнародної солідарності, і Україна має внести свій вклад у захист прав біженців. За її словами, в Україні досить довга процедура отримання офіційного статусу біженця, що, в свою чергу, впливає на можливість працевлаштування таких осіб. 

Читайте також: У Трампа хочуть ще більше урізати квоту для біженців в США

Як приклад вона навела ситуацію з біженцями у Лівані. Там, за словами Калхун, близько 25% населення становлять біженці.

Заступник голови Агентства ООН також наголосила, що біженці можуть бути корисними в новій країні. Саме вони збагачують культуру свого нового місця проживання і навіть реалізують досить успішні проекти, стають відомими журналістами, громадськими діячами тощо, підкреслила Калхун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-