До Павла Гриба перестали пускати українських консулів

До Павла Гриба перестали пускати українських консулів

Укрінформ
Українські консули не змогли отримати 27 вересня дозвіл від російських властей на відвідування Павла Гриба, якого викрали в Білорусі та незаконно утримують в краснодарському СІЗО.

Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає "Українська правда".

"Наші дипломати звернулися до ФСБ РФ в Краснодарському краї з проханням дозволити зустріч з Павлом 27 вересня. Однак жодної відповіді не отримали", - сказала дипломат.

Читайте також: До Павла Гриба пустили консулів, але дозволу на медобстеження досі немає - МЗС

За словами Беци, МЗС не отримав дозволу на обстеження Гриба українськими лікарями. Єдиний раз українські консули зустрічалися з ним 18 вересня.

"Максимально, що ми можемо зробити в межах наших важелів на російську сторону - ми зробили. Знову будемо писати в представництво МЗС РФ у Краснодарському краї і про чергової зустрічі з консулом, та про дозвіл на обстеження українськими лікарями. Враховуючи стан його здоров'я, дуже важливо, щоб українські медики мали можливість оглянути Павла, а також, щоб він міг приймати необхідні йому ліки ", - повідомила прес-секретар.

Читайте також: Українця Гриба повернули з лікарні до краснодарського СІЗО – адвокат

"Гриба нібито російські лікарі обстежили, але ніякої інформації про те, які у нього брали аналізи, що саме з ним робили і які висновки були у медиків - нам не повідомили. Швидше за все це було зроблено з метою зняти питання про обстеження Гриба українськими лікарями", - сказала Беца.

Зараз у українських консулів немає інформації про стан здоров'я Павла Гриба, про умови його утримання, а також інформації про хід слідства за його нібито "причетності" до терористичного акту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-