Нова школа: Кабмін заклав мільярд на модернізацію перших класів

Нова школа: Кабмін заклав мільярд на модернізацію перших класів

Укрінформ
На модернізацію перших класів початкової школи, які з 2018 року розпочнуть навчання за новим стандартом, уряд передбачив у проекті бюджету 1 мільярд гривень.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час спілкування з директорами шкіл, вчителями, а також батьками дітей, що беруть участь у пілотуванні нового стандарту початкової освіти в Івано-Франківській області, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«З наступного року всі перші класи будуть навчатись за новим стандартом. Ми передбачили на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1 млрд грн у бюджеті. Місцеві органи також матимуть долучитися до створення умов», – зазначила Гриневич.

Міністр підкреслила, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: “від знаннєвої школи ми переходимо до школи компетентностей 21 століття”.

Читайте також: Гриневич хоче підвищити зарплату викладачам вишів

«Пілотування Нової української школи передбачає, що у перших класах, які входять в проект, створено середовище і використовуються методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність. Цей перелік можна продовжувати. Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання. Це вкрай необхідно для української школи, бо сьогодні ми маємо драматичне спадання інтересу дітей до навчання», – сказала Гриневич.

Як повідомлялося, 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про освіту», ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року.

Цим законом запроваджено 12-річну середню освіту. Зокрема, встановлено, що за програмами 12-річної освіти навчання починається: для початкової освіти – з 1 вересня 2018 року; для базової середньої освіти – з 1 вересня 2022 року; для профільної середньої освіти – з 1 вересня 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-