Розслідування замаху на Осмаєва і Окуєву - на завершальній стадії

Розслідування замаху на Осмаєва і Окуєву - на завершальній стадії

Укрінформ
Розслідування кримінальної справи за фактом замаху на життя колишніх бійців-добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва знаходиться на завершальній стадії.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко в інтерв'ю «Цензор.нет»

«Розслідування цього кримінального провадження на завершальній стадії», - сказав Крищенко.

Водночас, за його словами, мотиви і можливі замовники цього злочину невідомі.

«Слідство розслідує два злочини – замах на вбивство двох осіб і незаконне зберігання зброї. Про обставини скоєння даних кримінальних злочинів Дакар свідчення не давав і не збирається давати. Тому складно говорити про мотиви і можливих замовників. Є підозрюваний, є докази його провини, але поки до кінця розкрутити цей ланцюжок у нас не виходить. Поки інших фігурантів у провадженні немає», - додав Крищенко.

Читайте також: Поліція допитала кілера, який стріляв у Осмаєва

Як повідомлялося, 1 червня в Києві на Подолі було скоєно замах на колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву і її чоловіка Адама Осмаєва.

За попередньою інформацією, нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім в машині вистрелив в Адама, після чого Аміна вистрілила у відповідь. Поранених Осмаєва і нападника відправили до лікарні.

За даними ЗМІ, чоловік, який представився Аміні й Адаму як кореспондент французької газети "Ле Монд" Олексій Вернер і мав паспорт громадянина України на ім’я Олександра Дакара, насправді - громадянин РФ Артур Денісултанов, уродженець Чечні, широко відомий у кримінальних колах Санкт-Петербурга під іншими іменами і прізвиськами - Курмакаєв, Крінари, Тищенко, Ведро, Дінго.

Нападнику на добровольців оголошено підозру.

На думку Окуєвої, напад на Осмаєва скоїв дослідчений кілер, якого готували у ФСБ або ГРУ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-