Порошенко і Трюдо привітали українську збірну

Порошенко і Трюдо привітали українську збірну "Invictus Games"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо взяли участь в урочистому прийомі на честь української збірної команди "Invictus Games" у Торонто.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на прийомі був також присутній міністр оборони Канади Харджит Саджан, міністр у справах ветеранів Канади Сеамус Ореган, депутати федерального парламенту Канади, представники української громади, а також численні українські посадовці.

"Ці військові уособлюють собою суть мужнього духу українського війська. Вони – хоробрі, сильні, вони покладаються один на одного і готові пожертвувати собою заради побратимів і коханих. Вони – справжні бійці. Історія кожного із них є прикладом неймовірної волі та рішучості", - сказав Петро Порошенко про українську команду.

Його підтримав і прем'єр-міністр Канади, який закликав подякувати воїнам, які боронять спокій. "Військові бувають у найбільш небезпечних місцях Землі, де борються за дорогі нам принципи і цінності: мир, демократію, рівність, справедливість та свободу. Ті само принципи, що канадці й українці захищають на Східній України. Не можна забувати про обов’язок подяки, який ми маємо перед чоловіками і жінкам, які хоробро служили своїй країні", - зазначив Трюдо.

Один із членів української команди Вадим Свириденко подякував Президентові за долучення України до міжнародних «Ігор Нескорених» і подарував «те, чим ми тепер дуже пишаємося» - футболку збірної. Порошенко подарунок прийняв і зі сцени передав його Трюдо, який одразу його приміряв.

Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди вшанування української команди "Ігор нескорених" / Фото: Микола Лазаренко, Укрінформ

Читайте також: Порошенко про канадські візи: Ми домовилися, що відмов поменшає

Invictus Games – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку, засновані британським принцом Гаррі.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році Ігри Нескорених пройшли в Орландо (США), а у 2017 року військові спортсмени зустрінуться в Торонто. Турнір проходитиме з 24 по 30 вересня, участь в ньому візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах. Цього року вперше на змаганнях буде представлена і збірна України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-