Луценко заявив про спецконфіскацію $200 мільйонів

Луценко заявив про спецконфіскацію $200 мільйонів "сім'ї" Януковича

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про спецконфіскацію $200 млн "сім'ї" екс-президента України Віктора Януковича.

Про це він повідомив у Facebook.

"Сьогодні вступило у законну силу рішення Соснівського райсуду м. Черкаси про ще одну спецконфіскацію банківських активів мафії Януковича на загальну суму 200 млн доларів", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Луценко анонсував, що ГПУ готова оголосити спецконфіскацію $200 млн з коштів, викрадених колишнім президентом Віктором Януковичем.

"Через день ми офіційно оголошуємо про спецконфіскацію ще $200 мільйонів, а через місяць - ще. Ми постійно працюємо над тим, щоб повернути вкрадені у народу гроші", - сказав тоді Луценко.

Він також зауважив, що Генпрокуратура вже повернула до держбюджету $1,5 мільярда, розкрадених Януковичем, і що це найбільша спецконфіскація в історії Європи, а, можливо, й світу.

Читайте також: Луценко про "гроші Януковича": ГПУ готова конфіскувати ще $200 мільйонів

Загалом, за словами Луценка, збитки, які завдав Янукович Україні юридично, експертно підтверджені і складають $40 мільярдів. Глава ГПУ наголосив на тому, що як юридичну, так і фінансову відповідальність мають понести не лише екс-президент, який наразі є в судовому процесі за підозрою в державній зраді, а й всі фігуранти його організованої злочинної групи, а саме: екс-прем'єр-міністр разом з сином, профільні міністри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-