Двоє суддів намагалися дати Холодницькому $300 тисяч — за “порятунок” колеги

Двоє суддів намагалися дати Холодницькому $300 тисяч — за “порятунок” колеги

Фото
Укрінформ
Генеральною прокуратурою спільно з СБУ затримано двох суддів, які пропонували $300 тисяч хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

“Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище”, - йдеться в повідомленні.

Так, досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що голова Кіровського районного суду Дніпра спільно з суддею вказаного суду з метою уникнення кримінальної відповідальності останньою, яка підозрюється Національним антикорупційним бюро України у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, запропонували Холодницькому неправомірну вигоду в розмірі 300 тис. доларів за вирішення питання щодо закриття відносно судді кримінального провадження з метою уникнення останньою кримінальної відповідальності, повідомила Сарган.

Читайте також: Холодницький вважає скаргу на себе необгрунтованою

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. доларів США.

“Особливої уваги заслуговує той факт, що служитель «феміди», перебуваючи під слідством, вчинила нове кримінальне правопорушення, незважаючи на те, що відносно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, так званий електронний браслет, та забороною відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду”, - зазначила Сарган.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішуються питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії працівників суду кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та за скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування наразі триває.

фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-