Холодницький вважає скаргу на себе необгрунтованою

Холодницький вважає скаргу на себе необгрунтованою

Укрінформ
Термін оскарження видачі дозволів на користування надрами компанії Burisma Group Миколи Злочевського сплив іще у 2011 році. 

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у коментарі Укрінформу стосовно порушення Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів (КДКП) відносно нього провадження за прострочення подання адмінпозову до Мінекології та Держгеонадр.

"САП не прострочила подання позову. У рішенні Вищий адміністративний суд вказав, що строк оскарження вийшов іще в 2011 році", - зазначив він.

За словами Холодницького, на думку суду, підставою для оскарження надання дозволів на користування надрами є "факт порушення, вчинений у певний час, а не факт, коли стало відомо про це прокурору".

Керівник САП розповів, що спецдозволи компанії Злочевського були видані у січні 2011 року, а прокурор звернувся з позовом про визнання їх недійсними у 2016 році. У ході розгляду справи, зазначає Холодницький, суд прийшов до висновку, що шестимісячний термін для оскарження рішень про видачу спецдозволів повинен враховуватися з дати їх укладення, тобто з січня 2011 року.

Читайте також: Антикорупційний комітет хоче звіту Ситника і Холодницького

Холодницький вважає, що Центр протидії корупції, коли скаржився Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів на нього за прострочення подання позовів, спотворив зміст рішення Вищого адміністративного суду та зміст судового позову.

Як повідомляв Укрінформ, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження стосовно керівника САП Назара Холодницького після скарги Центру протидії корупції.

У своїй скарзі ЦПК апелював до того, що у ході слідства ще в січні 2016 року САП стало відомо про порушення процедури компаніями Злочевського при отриманні спецдозволів на користування українськими надрами. Однак САП подала позови на 2 місяці пізніше відведеного законом часу, чим унеможливила повернення родовищ у власність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-