Справа 2 травня: Генпрокуратура подасть апеляцію

Справа 2 травня: Генпрокуратура подасть апеляцію

Укрінформ
Генеральна прокуратура подасть апеляцію на рішення суду щодо осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 року в м. Одеса, які призвели до загибелі людей, і вимагатиме його скасування та направлення провадження на новий розгляд до суду першої інстанції.

Коментар з цього приводу генеральний прокурор України Юрій Луценко дав у середу в Дніпрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Луценко нагадав, що слідство за згаданими подіями розпочалося у 2014 і завершилося у 2015 році. У 2016 році новопризначений прокурор Одеської області доповів йому про стан судового розгляду зазначеної справи.

«Я дав йому доручення здійснити додаткові слідчі дії, після чого були подані додаткові докази на розгляд суду, суд відмовився їх приймати», - повідомив Луценко.

Він додав, що одночасно «суд вивів з групи прокурорів, які представляли обвинувачення, тих осіб, які володіли всіма матеріалами справи».

Читайте також: Луценко квапить із судом для розгляду корупційних справ

«Суд відмовився приймати, з нашої точки зору, абсолютно обгрунтовані докази причетності осіб до зазначених подій – це відео подій, свідчення свідків, які впізнають конкретних обвинувачених, та визнання одного з тих, хто був на стороні «Руської весни» і викриває своїх однодумців. Але все це відмовився приймати суд», - зауважив Генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-