У справі

У справі "золотого Романчука" допитують свідків обвинувачення

Укрінформ
У райсуді Миколаєва триває допит свідків збоку прокуратури по справі за обвинуваченням екс-першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у хабарництві. 

Наразі вже допитано половину із заявлених обвинуваченням, але жоден з них вину чиновника не підтвердив, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніякого тиску на мене чи на членів постійної комісії не було. Нам не було причин голосувати проти, адже фірма обіцяла створення робочих місць, передбачалися фінансові вливання в громаду. Ніяких прохань не було. Про факти тиску на інших депутатів мені також не відомо", - сказав депутат обласної ради від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Каражей у судовому засіданні 20 вересня.

Подібні пояснення дав і його колега - депутат облради від Опозиційного блоку Андрій Головчанский. «До мене особисто Романчук не звертався. За інших членів комісії – не знаю», - сказав Головчанський.

Читайте також: Справа "золотого" Романчука: у суді допитали перших свідків

Варто зауважити, що на двох попередніх судових засіданнях вже виступили голови постійних депутатських комісій Федір Барна, Петро Ковальчук та депутат облради Максим Нєвенчаний. Всі вони в один голос заявили, що ніхто на них не тиснув і рішення про видачу дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку, приймали з особистих міркувань.

Також було допитано голову Єланецької РДА Олену Посашкову. Але нічого по суті справи вона також не повідомила. Сказала, лишень, що нічого не знає, адже питанням розробки кар’єрів займався її заступник Олег Зайзбург. До речі, наразі він вже засуджений і відбуває покарання за інші корупційні дії.

Наразі із 12 заявлених свідків з боку обвинувачення у судовому засіданні допитано 6. У суді оголошено перерву.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком.

Вони вимагали хабар у 90 тис. дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука. Процес триває вже рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-