E-health: у системі запрацювала реєстрація лікарів та пацієнтів

E-health: у системі запрацювала реєстрація лікарів та пацієнтів

Укрінформ
Із 20 вересня лікарі первинної ланки можуть зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я e-health та вносити медичні дані про пацієнтів.

Про це на брифінгу у середу, 20 вересня, сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"E-health це дуже важлива складова частина наших реформ, яка розвивається спільно з іншими напрямками. Як буде працювати система: пацієнт буде обирати лікаря первинної ланки, підписувати з ним декларацію, а потім його будуть реєструвати в системі, і він буде безкоштовно отримувати медичні послуги", - пояснила Супрун.

В.о. міністра закликала пацієнтів не зволікати, а шукати лікарів первинної ланки, з якими згодом вони будуть укладати декларацію, до початку запуску системи в роботу з 1 січня 2018 року.

Як повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, е-health дасть можливість реалізувати принцип "гроші за пацієнтом", тобто за кожного конкретного пацієнта, який зареєстрований в системі, держава буде сплачувати за надання медичних послуг лікарям та медичним закладам. З 1 серпня 2018 року електронна система e-health стане єдиним джерелом інформації для здійснення капітаційних виплат.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я планує запустити в 2018 році в тестовому режимі систему електронного обміну медичної інформації.

Читайте також: Електронна система "Поліклініка без черг" працює вже у шести областях

Реєстрація в системі перших закладів системи охорони здоров'я розпочалася у червні цього року. Наразі в системі зареєстровано 373 заклади первинної медичної допомоги.

У грудні 2016 року Міністерство охорони здоров’я України, Державне агентство з питань е-урядування, представники публічної ініціативи з електронізації сфери охорони здоров’я та профільних ДП підписали другий Меморандум щодо співпраці у створенні системи е-Health в Україні.

Проект здійснюється за підтримки урядів США, Канади, Глобального фонду.

На первинну ланку системи охорони здоров'я уряд заклав у проекті бюджету на наступний рік 13 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-