Електронна система

Електронна система "Поліклініка без черг" працює вже у шести областях

Укрінформ
В шести регіонах України в медичних закладах первинної ланки впроваджують медичну інформаційну систему, яка дозволить позбутися черг до лікарів.

Про це Укрінформу повідомили в прес-центрі проекту "Поліклініка без черг".

"Одним із базових елементів E-Health є сервіс управління пацієнтопотоком. Наразі "Поліклініка без черг" впроваджує цю систему вже у 6 областях України: Київській, Дніпровській, Черкаській,  Житомирській, Миколаївській та Сумській", - йдеться у повідомленні.

Мета проекту - подолання застарілої організації пацієнтопотоку у державних поліклініках та медичних закладах. Рішення передбачає комплексне використання IT-інструментів: введення електронної черги у закладі, онлайн-запис на консультації та прийоми, логістична взаємодія лікарів, спеціалістів, діагностичних центрів та лабораторій між собою задля комфорту пацієнта.

Вперше сервіс запрацював у вересні 2016 року в Київському міському дитячому діагностичному центрі на вулиці Урлівська. У нинішньому році систему "Поліклініка без черг" було впроваджено ще у двох столичних медичних закладах - "Консультативно-діагностичному центрі дитячому" Дарницького району та у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 Голосіївського району.

Сервіс також працює сьогодні у Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №5 та у Золотоніській центральній районній лікарні (м. Золотоноша, Черкаська обл.). Наступними стануть лікарняні заклади у Сумах та Житомирі, де зараз тривають пусконалагоджувальні роботи.

Читайте також: До системи еHealth вже приєдналися понад 100 медзакладів - Гройсман

Зазначається, що на сьогодні вже близько 16 тис. пацієнтів щомісяця користуються електронним сервісом "Поліклініка без черг", щоб у зручний час записатися на прийом до потрібних лікарів.

Модульна структура системи "Поліклініка без черг" передбачає можливість подальшої модернізації та інтеграції системи з іншими медичними інформаційними системами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-