Життя без черг: уряд схвалив концепцію розвитку е-урядування

Життя без черг: уряд схвалив концепцію розвитку е-урядування

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив Концепцію розвитку електронного урядування в Україні до 2020 року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко, документ визначає пріоритетні напрямки та заходи розвитку електронного врядування в Україні на найближчі три роки.

Він розповів, що наразі в Україні в онлайн-режимі надається понад 30 послуг для громадян і бізнесу, а до кінця 2018 року планується, що таких послуг буде 100.

Крім того, Риженко проінформував, що у рамках Концепції до кінця цього року планується запровадити мобільну ідентифікацію, що, за його словами, дозволить зробити ідентифікацію для громадян більш масовою.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що система “мобайл-ідентифікації” є серйозним ключем до розширення всього спектру електронних послуг.

Разом з тим, голова Держагентства з питань електронного урядування також додав, що концепція передбачає і посилення роботи у сфері електронного документообігу.

Читайте також: Урядова концепція е-урядування: до кінця року 100 електронних послуг

“На сьогодні вже всі центральні органи виконавчої влади та обласні державні адміністрації обмінюються близько 80 % документів в електронній формі”, - зауважив Риженко і додав, що важливим завданням залишається створення електронного архіву та розвиток електронного документообігу органів державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-