Суд у

Суд у "справі 2 травня" відкинув результати експертиз

Укрінформ
Іллічівський міський суд в Чорноморську Одеської області, де слухається справа "2 травня", відкинув ряд наданих слідством доказів, у тому числі свідчення ключового свідка, результати експертиз, фото- та відеоматеріали.

Про це повідомляє місцеве інтернет-видання "Таймер".

"Розглядаючи надані слідством докази, суд визнав частину з них неприпустимими", - йдеться в повідомленні.

Показання ключового свідка Посміченка, в яких той упізнав підсудних як учасників масових заворушень, зокрема, стверджував, що Долженков, Суханов і Мефьодов були озброєні вогнепальною зброєю, а інші кидали камені і пляшки із запальною сумішшю, суд відмовився брати до уваги. Судді послалися на той факт, що Посміченко неодноразово відмовлявся давати свідчення, а коли все-таки давав їх у залі суду, то плутався і суперечив сам собі. Судді констатували, що, перебуваючи в залежності від слідства, Посміченко міг обмовити підсудних, а тому його показання можуть бути недостовірними.

Неприпустимими визнані також результати впізнання Долженкова свідком Посміченком. Не прийняв суд фото і відео, наведені в якості доказів, протоколи огляду місця події і представлені прокуратурою експертизи, зокрема, експертизи тіл загиблих. Також зазначають, що суду не були надані результати балістичної експертизи.

Підсудні, повідомляє "Таймер", свою провину не визнають. Деякі з них заявляють, що на місці подій опинилися випадково.

Читайте також: Суд почав оголошувати вирок у "справі 2 травня"

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Чорноморську (колишній Іллічівськ) оголошують вирок у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі. Тоді в центрі міста відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами, в результаті яких загинули кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників. Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Постраждали понад 200 людей, 48 - загинули.

Один з фігурантів "справи 2 травня", колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджі втік до РФ і отримав російське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-