Суд почав оголошувати вирок у

Суд почав оголошувати вирок у "справі 2 травня"

Фото
Укрінформ
В Іллічівському міському суді Одеської області у понеділок, 18 вересня, оголошують вирок у справі "2 травня".

"Як повідомлялося раніше, колегія суддів по справі "подій 2 травня" видалилася до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Так, 5 вересня суддями були досліджені всі докази, надані сторонами кримінального провадження, та розглянуті усі клопотання, заявлені сторонами кримінального провадження, та судді оголосили нарадчу кімнату до 15 вересня 2017 року. Оголошення вироку заплановано на понеділок 18 вересня", - нагадали в прес-службі суду. 

За інформацією місцевих ЗМІ, будівлю суду ще до початку засідання було оточено силами Нацгвардії. 

Читайте також: Пожежа у таборі в Одесі: зустріч мера з батьками не обійшлася без бійки

Запобіжний захід у п’ятьох затриманих закінчується 29 вересня. Як повідомлялося, прокурори вимагали для проросійськи налаштованих учасників заворушень 2 травня в Одесі від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. У центрі міста загинули кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників. Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Постраждали понад 200 осіб, 48 - загинули.

Один з фігурантів "справи 2 травня", колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджі втік до РФ і отримав російське громадянство.

Фото Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-