Пожежа у таборі в Одесі: зустріч мера з батьками не обійшлася без бійки

Пожежа у таборі в Одесі: зустріч мера з батьками не обійшлася без бійки

Фото
Укрінформ
Одеського автомайданівця, який з упаковкою яєць намагався підійти до міського голови Георгія Труханова під час зустрічі з батьками дітей, які відпочивали в дитячому таборі "Вікторія", де сталася пожежа, відтіснила муніципальна охорона.

Про це повідомляє одеське видання "Думская"

"Ще перед початком заходу до міського голови підійшов активіст, в одній руці якого був телефон, на який він знімав все, що там відбувалося, а в другій – упаковка яєць. Представники муніципальної охорони забрали яйця. Втім, особливого опору активіст не чинив. ...Після закінчення зустрічі, коли мер виходив з будинку, до нього намагався підбігти «автомайданівець» Віталій Устименко. Муніципали з бійкою відтіснили активіста. Під час зіткнення роздавили курячі яйця, які, як виявилося, Устименко теж приніс з собою», - йдеться в повідомленні.

За даними видання, близько тридцяти активістів патріотичних організацій зібралися сьогодні біля центру дитячої творчості на вулиці Балківській, де Труханов зустрічався з батьками учасників хореографічного ансамблю «Адель». Діти з цього колективу жили в корпусі табору «Вікторія», який згорів у ніч на 16 вересня.

Читайте також: Трагедія в Одесі: мерія з’ясовує, чому припинили обслуговування сигналізації

Батьки вимагали провести незалежну оцінку решти корпусів табору, оскільки, за їх словами, у корпусі, що згорів, не було просочення підлоги, вода в душах билася струмом. Також вони повідомили, що діти переживають за художнього керівника колективу Тетяну Єгорову, в кімнаті якої почалася пожежа.  

«Я категорично проти того, щоб ми влаштовували галас і покарали невинних», — відповів міський голова, пообіцявши об'єктивний розгляд. Також було озвучено, що найбільша провина лежить на директорові табору Петросі Саркісяні, «якому довірили керувати цією установою».

Крім того, батьки звернули увагу на те, що протипожежної системи немає навіть у залі центру дитячої творчості «Промінь», де проходила зустріч. Голова Малиновської райадміністрації Євген Омельчук повідомив, що капітальний ремонт цього будинку заплановано на 2018 рік.

Зустріч мера Одеси з батьками дітей, що відпочивали у погорілому таборі "Вікторія" / Фото: Думская

Що стосується матеріальної допомоги, Геннадій Труханов повідомив, що сім'ям загиблих дівчаток місто виділить по 200 тисяч гривень, постраждалим — по 100 тис., а решті, хто жив у корпусі, що згорів, — по 29 тис.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один з корпусів дитячого табору «Вікторія». На той момент у таборі знаходилися понад 40 дітей. У результаті пожежі загинуло троє дітей і двоє госпіталізовано.

Увечері 16 вересня більш як двісті одеситів, у тому числі батьки дітей, які були під час пожежі в муніципальному дитячому комплексі "Вікторія", пікетували адмінбудинок Одеської міськради. Учасники акції протесту звинувачують чиновників мерії у безвідповідальності, яка призвела до загибелі дітей. Вони вимагали, щоб до них вийшов міський голова Геннадій Труханов, проте безрезультатно. Люди кілька разів намагалися штурмувати будинок мерії.

За попередніми висновками, причиною займання в дитячому таборі «Вікторія» стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.270 ККУ «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Затримано директора дитячого табору, суд обиратиме йому запобіжний захід.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-