Трагедія в Одесі: мерія з’ясовує, чому припинили обслуговування сигналізації

Трагедія в Одесі: мерія з’ясовує, чому припинили обслуговування сигналізації

Укрінформ
Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявляє, що нині з’ясовуються причини розірвання договору про обслуговування протипожежної сигналізації в одеському дитячому таборі «Вікторія», де 16 вересня сталася пожежа й загинуло троє дітей.

Про це Труханов сказав у коментарі Радіо Свобода.

«Ми якраз зараз розбираємося, чому 30 червня був розірваний договір про обслуговування сигналізації. Є документи.. ми чітко з’ясуємо, чому розірвали договір», – сказав міський голова.

Раніше під час засідання державної комісії, яку зібрав голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, голова головного управління ДСНС в Одеській області Михайло Вовк повідомив, що сучасну протипожежну сигналізацію, яку встановили ще в 2016 році, в таборі вимкнули, це стало відомо ще 23 червня 2017 року, коли чиновники провели перевірку в таборі. За даними ДСНС, адміністрація табору розірвала договір про обслуговування сигналізації з компанією «Укртехбезпека».

Читайте також: МВС закликає не спекулювати на трагедії в Одесі

Як повідомлялося, в Одесі 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору «Вікторія». На той момент у таборі перебували понад 40 дітей. У результаті пожежі загинули троє дітей і двоє госпіталізовані.

За попередніми висновками, причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Затриманий директор дитячого табору, суд обиратиме йому запобіжний захід.

На Одещині оголосили жалобу через загибель дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-