Одеські депутати закликали Кабмін контролювати розслідування трагедії у

Одеські депутати закликали Кабмін контролювати розслідування трагедії у "Вікторії"

Укрінформ
Група депутатів Одеської міськради звернулися сьогодні до Президента України з закликом створити урядову комісію на чолі з віце-прем'єрами Геннадієм Зубком та Павлом Розенком для встановлення причин пожежі у дитячому закладі "Вікторія".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На реконструкцію будівель і споруд оздоровчого комплексу "Вікторія" було виділено 33 мільйони гривень, додатково 11 мільйонів гривень - на облаштування системи протипожежної сигналізації. Вважаємо, що такі значні кошти мали забезпечити належний рівень протипожежної безпеки всього дитячого закладу. А виявлені обставини вказують на значні порушення з боку посадовців місцевого самоврядування та виконавців робіт з реконструкції закладу - в частині будівництва, приймання виконаних робіт та подальшої експлуатації закладу. Переконані, що основним чинником  цих порушень є корупційна складова",  - йдеться у зверненні до Глави держави, яке оприлюднила сьогодні на нараді в мерії депутат Лілія Леонідова від імені групи членів міськради.

У документі  також міститься заклик "взяти під контроль хід встановлення причин загибелі дітей з метою запобігання повторенню трагедії та забезпечення притягнення осіб до відповідальності, передбаченої Законом".

Депутати міськради вважають, що на  час розслідування урядовою комісією причин та обставин трагедії мають бути відсторонені від посад віце-мери Зінаїда Цвірінько, Петро Рябоконь, Андрій Котляр, очільник Управління капітального будівництва міськради Борис Панов та директор департаменту оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Григорій Зубов.

Читайте також: Трагедія в Одесі: Парубій закликав нардепів долучитися до розслідування

Як повідомлялося, пожежа у дитячому таборі "Вікторія" виникла у ніч на суботу, 16 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 42 дітей. Троє дітей загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-