Президент привітав рятувальників: Українці відчувають ваше надійне плече

Президент привітав рятувальників: Українці відчувають ваше надійне плече

Укрінформ
Президент Петро Порошенко високо оцінює зміни, які нині відбуваються у системі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це глава держави сказав під час урочистостей на Київщині з нагоди Дня рятівника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені особливо імпонують ті принципи та підходи, яких сьогодні дотримуються у ДСНС. Там запроваджуються економічно обгрунтовані європейські стандарти та принципи цивільного захисту та реагування на надзвичайні ситуації, формується нарешті рух добровільних пожежників, створюють нові пожежно-рятувальні підрозділи», - зазначив Порошенко.

На його думку, нині професія рятувальника стала однією з почесних та важливих для безпеки держави і людини. «Українці насправді відчувають ваше надійне плече у будь-якій надзвичайній ситуації: пожежі, біді, вибуху», - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що роботи для ДСНС багато. «Ми бачили зараз, що у Донецькій області лише за добу вилучено понад 400 вибухонебезпечних предметів. Це за добу. Ви можете собі уявити, яке навантаження лягає на плечі наших рятувальників, які заслужили повагу суспільства своїм героїзмом, високим професіоналізмом та вірності присязі та обов’язку», - заявив він.

Читайте також: Кличко привітав рятівників із професійним святом

На Київщині відбулися планові спеціальні навчання «Київське море — 2017», на яких було продемонстровано можливості пошуково-рятувальних сил під час проведення рятувальної операції на водному об'єкті.

Крім того, були вручені державні нагороди, а також відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».

Участь у заходах узяли Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та інші представники влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-