Лавринович заявляє, що вже зібрав

Лавринович заявляє, що вже зібрав "валізку арештанта"

Оновлено
Укрінформ
Печерський райсуд через неявку адвоката екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича переніс судове засідання з обрання йому запобіжного заходу на 10 годину 15 вересня.

Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Олеся Батрин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через неявку захисника Солодко на судове засідання, враховуючи тяжкість покарання, яке може бути призначене підозрюваному Лавриновичу, слідчий суддя оголошує перерву до 10 години 15 вересня", - зазначила Батрин.

Паралельно слідчий суддя поклала обов'язок на представників державного обвинувачення призначити для екс-міністра юстиції безкоштовного адвоката на випадок повторної неявки його захисника.

Читайте також: Лавриновича попередили у ГПУ, що в суді проситимуть арешту

На судове засідання підтримати екс-міністра прийшли депутати Опозиційного блоку Вадим Новинський, Юрій Мірошниченко, Михайло Добкін.

Сам Лавринович у коментарі журналістам зазначив, що вдома вже має чемоданчик з необхідними речами на випадок обрання судом запобіжного заходу у вигляді арешту.

Як повідомлялося, 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні державної влади шляхом конституційного перевороту.

Зокрема, їх звинувачують у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади - Верховної Ради, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули і екс-президенту Януковичу.

7 вересня Лавриновичу вручили в ГПУ підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-