У МЗС Білорусі заявляють, що про викрадення Гриба знають лише зі ЗМІ

У МЗС Білорусі заявляють, що про викрадення Гриба знають лише зі ЗМІ

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявляють, що у справі викраденого на білоруській території українця Павла Гриба у них поки що достовірної інформації немає.

Про це сказав у четвер на брифінгу прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, коментуючи заяви глави МЗС України Павла Клімкіна, повідомляє БЕЛТА.

"Пан Клімкін відзначив, що українська сторона має намір здійснити якісь кроки після з'ясування всіх обставин справи Павла Гриба. На даний момент все, що стосується білоруського епізоду цієї справи - це інформація ЗМІ", - заявив Мирончик.

За його словами, щоб робити якісь відповідальні заяви, якісь кроки, потрібна достовірна офіційна інформація правоохоронних органів. 

"У МЗС Білорусі зараз такої інформації немає, - заявив Мирончик. - Але, наскільки мені відомо, білоруські правоохоронні органи продовжують працювати над цим питанням. Буде ясність - будуть подальші дії".

Як повідомлялося, напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив в інтерв'ю Укрінформу, що Міністерство закордонних справ України після з'ясування всіх обставин викрадення з Білорусі Павла Гриба визначиться відносно необхідних кроків щодо забезпечення безпеки наших співгромадян на території сусідньої республіки.

19-річний Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі, куди поїхав зустрітися з дівчиною, з якою, за словами батька Ігоря Гриба, познайомився в інтернеті.

Білоруські силовики довгий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним кордони Білорусі.

Пізніше з'ясувалося, що Гриб знаходиться в краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у тероризмі.

Читайте також: Російський суд заарештував Павла Гриба ще до його викрадення – адвокат

Правоохоронні органи Краснодару заарештували Гриба до 17 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-