Супрун каже, що лікарів підбурюють на акції протесту

Супрун каже, що лікарів підбурюють на акції протесту

Укрінформ
Наступного тижня по Україні готуються акції медиків. Підписи проти медичної реформи збирають у лікарів по всій країні, мотивуючи несправедливою оплатою праці. 

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

 "По закладах всієї країни у медичних працівників збирають підписи. Здебільшого мотивуючи це акцією заради погашення заборгованості заробітних плат, яка системно виникає вже далеко не перший рік поспіль. Мовляв, ці підписи дозволять достукатися до... уряду, який знущається з медиків і не виділяє належної суми коштів на оплату їхньої праці", - написала Супрун.

Очільниця МОЗ зауважила, що акції з подібними вимогами за збігом обставин завжди припадають саме на осінь, коли уряд здійнює дофінансування цієї статті витрат. Вона повідомила, що уряд готовий мінімізувати заборгованість по заробітним платам лікарів.

"Сьогодні підписала відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів України, яке буде оперативно прийнято на одному з чергових засідань уряду. Це станеться незалежно від акцій у столиці, на які вас закликають йти/їхати на п'ятихвилинках, оформляють відрядження, купують квитки (на що кошти дивним чином знаходяться)", - написала Супрун.

Вона звернулася до лікарів і зауважила, що подібні проблеми в системі охорони здоров'я відбуваються саме через те, що галузь не реформувалася понад 20 років, а не через запропоновану урядом реформу, яка, зокрема, має на меті раціональний розподіл коштів, які виділяються на систему охорони здоров'я. 

Читайте також: Супрун: Ліки закуповуватимемо через систему ProZorro

"Ви знаєте краще ніж ми, що проблеми у сфері охорони здоров‘я, її фінансування і заробітних плат лікарів є не через реформу, яку ми намагаємося провести, а тому, що її досі не було проведено. І коли вас намагаються переконати у тому, що ця реформа доб‘є існуючу систему - то будьте певні, що ви спілкуєтеся з людьми, які бояться втратити нажиті десятиліттями зв‘язки, схеми, важелі впливу і гроші. Найбільша їхня зброя - це дезінформація, страх та паніка", - написала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-