Стали відомі подробиці затримання українця Павла Гриба в Білорусі

Стали відомі подробиці затримання українця Павла Гриба в Білорусі

Укрінформ
19-річного українця Павла Гриба увечері 24 серпня у білоруському місті Гомелі викрали люди в цивільному, одягнули наручники і передали іншим, які привезли його у відділок поліції в Росії.

Про це адвокат Андрій Сабінін розповів "Громадському".

Адвокат сказав, що йому невідома офіційна позиція ФСБ в цій справі, оскільки вони її "ніколи не транслюють".

Зі слів його підзахисного, 24 серпня він йшов на автовокзал міста Гомеля в 17-18 годин вечора. Це було після зустрічі з Тетяною, заради якої він вирушив у Білорусь. За словами адвоката, у Павла був заздалегідь куплений квиток, і він збирався виїхати назад в Україну.

"Грошей у нього не було, він нікуди б далі не поїхав. З собою у нього було посвідчення, що він - інвалід дитинства, паспорт. На одній з центральних вулиць, я не знаю, що з себе представляє Гомель, десь в районі автовокзалу та проспекту Правди, до нього підійшли якісь люди в цивільному, посадили його в мікроавтобус та відвезли. Зрозуміло, свобода його була обмежена у вигляді фіксації рук, кудись вони їхали і вже в сутінках в якомусь лісі передали його іншим людям", - розповів адвокат.

Читайте також: Павло Гриб розповів, як його вивозили з Гомеля - адвокат

Ці люди привезли Павла в якийсь будинок. Скільки він там був, Гриб точно сказати не може, оскільки його тримали в приміщенні без вікон. Ймовірно, день або два.

"Важко орієнтуватися по часу доби, якщо немає годинника і сонячного світла. Після цього, знову ж, за його словами, прибула слідча бригада, оформила його затримання у відповідності з російським кримінально-процесуальним кодексом. І коли його привезли у відділення поліції, він дізнався, що це Смоленська область. Він побачив вивіску на ділянці поліції. По-моєму, це місто Рябцево", - сказав адвокат.

Читайте також: Росію зобов'язали надати документи про стан здоров'я українця Гриба

Після цього, за словами Сабініна, бригада виїхала з Павлом в Краснодар. Затримання, підкреслює він, проводилося у відповідності із законом, оскільки був запрошений адвокат за призначенням з населеного пункту, в якому брали відбитки пальців і фотографували затриманого.

Раніше повідомлялося, що українських консулів в РФ двічі за тиждень не пустили до викраденого 19-річного українця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-