ГПУ ще перевіряє запит на екстрадицію Саакашвілі – Петренко

ГПУ ще перевіряє запит на екстрадицію Саакашвілі – Петренко

Укрінформ
Генпрокуратура України ще не завершила екстрадиційну перевірку за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу колишнього грузинського президента, екс-глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко.

"У зв’язку з тим, що у нас немає поки що відповідних висновків і документів, можемо говорити, що вона (перевірка — ред.) ще не завершена", - зазначив міністр. Він пояснив, що українським законодавством передбачено, що таку перевірку у всіх випадках, незалежно від стадії розгляду справ у країні, що запитує екстрадицію, здійснюють органи прокуратури.

"Після отримання запиту були направлені всі матеріали до органів прокуратури для проведення екстрадиційної перевірки. Це попередній етап, в разі його завершення з позитивними висновками буде можливість приймати подальші процедурні рішення в чіткій відповідності до закону", - підкреслив Петренко.

Читайте також: Саакашвілі каже, що елітний готель йому по кишені

Як повідомлялося, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію колишнього президента Саакашвілі.

На початку вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Україна розпочала екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі.

Наразі Саакашвілі перебуває в Україні, фактично прорвавшись через кордон 10 вересня у супроводі депутатів та своїх прихильників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-