Україна вимагатиме від РФ пустити консулів до Павла Гриба

Україна вимагатиме від РФ пустити консулів до Павла Гриба

Укрінформ
Україна вимагатиме від російської сторони забезпечити допуск консулів до українця Павла Гриба, якого нині утримують у СІЗО в Краснодарському краї РФ.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"Посольству України в Російській Федерації та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення терміново звернутися з нотою до МЗС Російської Федерації та представництва МЗС в Краснодарському краї з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України. Повідомити про причини та обставини та причини затримання, умови тримання та забезпечення його права на адвокатський захист", - зазначив Кирилич.

За його словами, консули, які прибули для розшуку Павла Гриба, не були допущені до нього, що грубо порушує Консульську конвенцію між Україною та Російською Федерацією.

Кирилич поінформував, що 7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від управління ФСБ РФ у Краснодарському краї про тримання Павла Гриба в Краснодарі. Його затримано за звинуваченням у скоєнні злочину за ч.1 ст. 205 КК РФ. 

Однак, за словами представника МЗС, консульство наразі не має належної інформації щодо причин і обставин затримання українця.

Читайте також: Викраденому українцю Грибу ФСБ "шиє" тероризм – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Павло Гриб 24 серпня виїхав до білоруського міста Гомеля на зустріч із дівчиною з Росії, з якою доти спілкувався лише у соціальних мережах, після чого зник.

Його батько вирушив на пошуки у Білорусь і з'ясував, що Павло перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю у м. Сочі.

Прокуратура у Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення громадянина України Павла Гриба.

Посольство України у Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі щодо встановлення місця знаходження Гриба.

31 серпня Прикордонний комітет Білорусі визнав, що Павло Гриб дійсно перетнув кордон 24 серпня.

Батько хлопця підозрює, що його сина викрали спецслужби Росії.

За словами Ігоря Гриба, його син має інвалідність і змушений приймати підтримуючі препарати, відсутність яких може призвести до фатальних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-