Гонконг, Брісбен і Мічиган: українців попереджають про нові штами грипу

Гонконг, Брісбен і Мічиган: українців попереджають про нові штами грипу

Укрінформ
За даними Міністерства охорони здоров'я України, в епідемічному сезоні захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції 2017-2018 років в Україні очікують три штами грипу: "Гонконг", "Брісбен" і новий для українців штам "Мічиган".

Столичні заклади охорони здоров’я активно готуються до появи нових збудників грипу, повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Торік грип типу А (H1N1), до якого належить і штам "Мічиган", циркулював на дуже низькому рівні. Але попри "неагресивність" штаму медики вважають, що цього року епідемії грипу вже не уникнути", – зазначив він.

За словами Поворозника, багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових осіб, а також низький процент охоплення вакцинацією населення на тлі погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дають усі підстави спрогнозувати зростання кількості захворілих на 14%.

"Оскільки вірус "Мічиган" є підвидом "свинячого" грипу, то він має схожі ознаки захворювання. Його інкубаційний період складає 4-7 днів. Грип "Мічиган" відрізняється важким перебігом із великою ймовірністю виникнення ускладнень", – попередив заступник голови КМДА.

Читайте також: У Польщі заявляють про подолання пташиного грипу

Щойно вірус потрапив у сприятливе середовище (на слизовій оболонці ще здорової людини), він одразу починає розмноження. У хворих спостерігається підвищення температури до 38,7 С – 40 С, яка лишається високою протягом 3-х і більше діб. Також у хворих може спостерігатися один або кілька наступних симптомів: головний біль, ломота або біль у суглобах, м’язах; сонливість, слабкість, відмова від їжі; кашель без відходження мокроти; рясне виділення поту; сухість слизових оболонок рота, носа, носоглотки.

У ході прогресування грипу стан хворого може ускладнюватись через розвиток пневмонії (первинної, вторинної або змішаної), серозного менінгіту, енцефаліту. При зараженні вірусом грипу "Мічиган" ускладнення розвиваються досить швидко та протікають складно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-