Суд дав новому адвокату Януковича ще два тижні, щоб дочитав справу

Суд дав новому адвокату Януковича ще два тижні, щоб дочитав справу

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва переніс на 21 вересня засідання з розгляду справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Відповідне рішення у середу оголосив суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив надати Гераську додатковий час на ознайомлення з матеріалами справи. Засідання переноситься на 21 вересня на 14.00", - сказав Дев'ятко.

Зокрема, суд прийняв таке рішення за клопотанням нового державного адвоката Януковича Максима Гераська про перенесення судового засідання, аби отримати досить часу на ознайомлення з матеріалами справи.

Адвокат заявив, що йому потрібно три місяці на ознайомлення з матеріалами справи.

Водночас прокурор ГПУ Максим Крим зазначив, що заявлений Гераськом час на ознайомлення є необгрунтованим.

"Просимо надати йому достатній час у межах 10 днів", - закликав Крим.

Суд ухвалив рішення надати два тижня Гераську на ознайомлення із матеріалами справи.

Також суд переніс засідання 19 жовтня із 10:00 на 15:00 за проханням адвоката.

Разом з тим суд відмовив Гераську у роз'ясненні ухвали Оболонського суду щодо встановлення йому строків ознайомлення з матеріалами справи про держзраду Януковича до 6 вересня.

Зокрема, адвокат заявив, що, по суті, в нього було на ознайомлення із 50 томами справи, а також з великою кількістю відеоматеріалів, лише 11 робочих днів.

При цьому прокурор ГПУ на засіданні суду зазначив, що ще 28 серпня до Гераська було направлено лист про те, що обвинувачення готове надати копії матеріалів справи йому для ознайомлення, але досі, за словами прокурора, адвокат до них із таким проханням не звертався.

Також Дев'ятко підкреслив, що адвокат жодного разу не прибув до суду для ознайомлення із матеріалами справи.

"Суд ухвалив в роз'ясненні ухвали відмовити. Ви набуваєте права захисника з моменту доручення", - додав суддя.

Читайте також: Януковичу і Лавриновичу повідомили про підозру у захопленні державної влади

Як повідомляв Укрінформ, Гераська призначили новим адвокатом Януковича у справі про держзраду після того, як Оболонський райсуд Києва 17 серпня задовольнив самовідвід держадвоката Віталія Мешечека.

28 серпня Герасько направив до Оболонського райсуду клопотання з проханням роз'яснити ухвалу про встановлення йому термінів ознайомлення з матеріалами цієї справи до 6 вересня. За словами Гераська, у справі про держзраду Януковича більше 50 томів, з якими нереально ознайомитися до 6 вересня.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-