Батько зниклого в Білорусі українця звернувся до Слідкому РФ

Батько зниклого в Білорусі українця звернувся до Слідкому РФ

Укрінформ
Українець Ігор Гриб, син якого зник 24 серпня в Гомелі за невідомих обставин, звернувся до прокуратури Білорусі та орган іМіністерства внутрішніх справ у Гомельській області з офіційними заявами про сприяння в розшуку і поверненні Павла Гриба на батьківщину.

Про це він розповів білоруській службі "Радіо Свобода".

Як зазначається, аналогічну заяву також направлено до Слідчого комітету Російської Федерації.

Ігор Гриб також підтвердив отримання відповіді білоруських прикордонників про перетин його сином кордону в Новій Гуті. "У відповіді повідомляється, що під час перетину кордону до сина не було ніяких питань, і тому його пропустили в Білорусь. Напевно, таким чином Білорусь намагається дистанціюватися від подальших дій", – додає батько зниклого хлопця.

За його словами, представники Генерального консульства України в Ростові-на-Дону (Росія) 1 вересня знову намагаються з'ясувати можливе перебування Павла Гриба в слідчому ізоляторі на російській території. "Вчора вони не змогли отримати жодної інформації, і сьогодні другий день будуть там працювати", – пояснив він. Як повідомляв Укрінформ, екс-співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час поїздки до Білорусі.

Павло Гриб 24 серпня виїхав до Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише у соціальних мережах, без особистого знайомства. Павло мав повернутися в той самий день, проте зник.

Читайте також: Пошуки Павла Гриба: Слободян підтвердив відповідь від білоруських прикордонників

Прокуратура у Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення 19-річного українця. Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих у білоруських СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-