Пошуки Павла Гриба: Слободян підтвердив відповідь від білоруських прикордонників

Пошуки Павла Гриба: Слободян підтвердив відповідь від білоруських прикордонників

Укрінформ
Білоруські прикордонники підтвердили перетин кордону українцем Павлом Грибом, однак заявили, що не володіють інформацією про його місцезнаходження на території Білорусі.

Про це йдеться в офіційній відповіді білоруської сторони, отриманій на запит ДПСУ щодо факту перетину кордону українцем Грибом, повідомив кореспондентові Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Ми отримали інформацію, в якій йдеться, що Павло Гриб на автобусі перетнув державний кордон Республіки Білорусь 24 серпня у пункті пропуску "Нова Гута", - сказав Слободян.

Водночас він додав, що в повідомленні йдеться, що Державний прикордонний комітет Білорусі не володіє інформацією щодо місцезнаходження Гриба на території Білорусі.

Читайте також: Зеркаль: Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді - зовсім по-іншому

Як повідомляв Укрінформ, екс-співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час поїздки до Білорусі.

Павло Гриб 24 серпня виїхав до Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише у соціальних мережах, без особистого знайомства. Павло мав повернутися в той самий день, проте зник.

Прокуратура у Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення 19-річного українця. Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих у білоруських СІЗО.

Посольство України у Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до МЗС Білорусі щодо встановлення місця знаходження Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-