Дипломат - ОБСЕ: Україна мала право і підстави видворити Курбатову

Дипломат - ОБСЕ: Україна мала право і підстави видворити Курбатову

Укрінформ
Україна у сфері захисту свободи слова та свободи ЗМІ діє чітко за принципами та зобов’язаннями ОБСЄ.

Про це заявив у Відні заступник постійного представника України при міжнародних організацій Ігор Лоссовський, коментуючи реакцію Росії та ОБСЄ у зв’язку із видворенням з української території російської пропагандистки Ганни Курбатової.

"Україна твердо віддана захисту та просуванню свободи слова та свободи ЗМІ в країні згідно із відповідними зобов’язаннями ОБСЄ та міжнародними стандартами", - наголосив український дипломат.

Водночас він зазначив, що сьогодні проти України ведеться інформаційна війна з боку підконтрольних Кремлю російських ЗМІ, які мають на меті підірвати мир і безпеку в Україні.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували видворення російської пропагандистки

"Антиукраїнські фальсифікації російськими медіа порушують норми журналістської етики та людської моралі. Російські державні ЗМІ широко використовуються російським керівництвом для поширення пропаганди, включаючи насильство, просування агресивного націоналізму та шовінізму, що суперечить принципам та зобов’язанням ОБСЄ", - наголосив Лоссовський.

Як повідомлялося, 30 серпня СБУ затримала та вислала з території України журналістки російського державного "Первого канала" Ганну Курбатову.

У спецслужбі пояснили, що діяльність цієї особи шкодила національним інтересам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-