ГПУ відмовила Росії в екстрадиції грузинського добровольця

ГПУ відмовила Росії в екстрадиції грузинського добровольця

Укрінформ
Генеральна прокуратура України відмовила Росії у екстрадиції грузинського добровольця Гії Церцвадзе.

Про це на прес-конференції сказала його адвокат Ксенія Проконова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буквально на цьому тижні ми отримали рішення про відмову. Генеральна прокуратура України вивчила всі ці данні, які були у відкритому доступі, має велике значення і вплив ЗМІ, безумовно, на цей процес, і є рішення про відмову. Тобто Генеральна прокуратура України не видає Росії Гію", - зазначила адвокат.

За її словами, таке рішення стане прецедентом.

"На практиці це означає, що ми створили прецедент, ми не видали державі, з якою зараз іде війна, назвемо чесно, громадянина, який воював за Україну", - підкреслила Проконова.

Вона додала, що тепер Церцвадзе зможе легально перебувати і працювати на території України. "Залишається список країн, до яких не бажано їздити, тому що вони досі виконують всі доручення Російської Федерації про екстрадицію. До таких країн, наприклад, відносяться Єгипет і Турція", - сказала адвокат.

Разом із тим сам Церцвадзе, присутній на конференції, подякував за підтримку. "Буду продовжувати займатися тим, заради чого я сюди приїхав. В даний момент це означає захищати територіальну цілісність України, незалежність України", - заявив Церцвадзе.

Читайте також: Бійцю "Грузинського легіону" допомагають отримати статус біженця в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Церцвадзе було звільнено з-під варти з Лук'янівського СІЗО за постановою столичної прокуратури.

19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в АТО на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук РФ за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-