Бійня під Радою: Геращенко сподівається, що Гуменюк отримає довічне

Бійня під Радою: Геращенко сподівається, що Гуменюк отримає довічне

Укрінформ
Вирок обвинувачуваним у теракті під Верховною Радою два роки тому, внаслідок якого загинули четверо нацгвардійців, може бути винесено судом у жовтні-листопаді.

Про це сказав журналістам член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко після відкриття пам'ятної дошки загиблим нацгвардійцям у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання йдуть регулярно і очікується в жовтні, максимум у листопаді, винесення вже вироку суду", - сказав Геращенко.

Він нагадав, що є два кримінальних провадження за фактом подій 31 серпня під Радою. Одне з них стосується Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка, які звинувачуються в тому, що кинули гранату. Друге стосується представників ВО "Свобода", які брали участь в мітингу і закликали активістів до агресивних дій.

"Очікується, що, швидше за все, суд почує аргументи слідства, прокуратури і оцінить це жахливе вбивство з тим, що той, хто кидав, повинен отримати довічне ув'язнення", - додав Геращенко.

Читайте також: Нацгвардійці тепер присягатимуть на площі біля Верховної Ради - Аваков

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради сталися сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни в Конституцію щодо децентралізації. Активісти штурмували Раду. Вибухнула бойова граната. Загинуло четверо бійців Нацгвардії. Постраждали 157 осіб.

Справу щодо подій під Верховною Радою розділили на два кримінальні провадження - "тероризм" і "масові заворушення".

У першому провадженні обвинувачуваними є двоє (Ігор Гуменюк і Сергій Крайняк), у другому - 15 осіб, серед яких члени ВО "Свобода" Ігор Швайка, Ігор Сабій, Ігор Сосна, Сергій Бойко, Юрій Сиротюк, Едуард Леонов та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-