Укрінформ очолив рейтинг новинних сайтів за рівнем професійних стандартів - ІМІ

Укрінформ очолив рейтинг новинних сайтів за рівнем професійних стандартів - ІМІ

Інфографіка
Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" очолило рейтинг загальноукраїнських сайтів новин за результатами моніторингу журналістських стандартів.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

"За результатами третього кварталу 2017 року рейтинг українських загальнонаціональних сайтів очолило видання "Укрінформ", у якому 92% матеріалів написані без порушення журналістських стандарті", - йдеться у повідомленні.

Другу позицію розділили "Ліга.net" та "Українська правда" (по 88%), на третьому місці - 112.ua (84%).

З друкованих ЗМІ перше місце зайняла газета "Факты и комментарии", у якій 67% матеріалів було написано без порушень журналістських стандартів.

Такими є результати дослідження ІМІ на предмет дотримання ключових професійних журналістських стандартів у 10 інтернет-виданнях ("Українська правда", "Ліга.net", УНІАН, "Укрінформ", "Корреспондент.net", 112.ua, LB.ua, "Страна.ua", "Обозреватель" і "Цензор.net") та 5 друкованих виданнях ("Вести", "Сегодня", "КП в Украине", "Факты и комментарии" та "Газета по-українськи"), що проводиться за підтримки Інтерньюз Нетворк.

Серед інтернет-ЗМІ найнижчі результати з дотримання стандартів отримали сайти "Обозреватель" та "Страна.ua", у яких лише 64% матеріалів були написані без порушень професійних журналістських стандартів.

Читайте також: За півроку ІМІ зафіксував 122 порушення свободи слова в Україні

З друкованих ЗМІ найнижчі результати отримала газета "Вести", в якій 42% матеріалів не містили порушень.

Стандарт балансу в середньому порушувався у 8% матеріалів в інтернет-ЗМІ та в 28% матеріалів у газетах. Найбільше незбалансованих матеріалів зафіксовано на сайтах "Цензор" та "Обозреватель" та в газеті "Газета по-українськи", в яких 17% матеріалів виявилися незбалансованими. Найменше цей стандарт порушувався на сайтах: "Укрінформ" та "Ліга", та в газетах "КП в Украине" та "Сегодня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-