У Білорусі підтвердили, що українець Павло Гриб перетнув кордон 24 серпня

У Білорусі підтвердили, що українець Павло Гриб перетнув кордон 24 серпня

Укрінформ
Громадянин України Павло Гриб перетнув державний кордон Білорусі 24 серпня.

Про це повідомив офіційний представник Державного прикордонного комітету Білорусі Антон Бичковський, повідомляє БЕЛТА.

"Даний громадянин дійсно перетнув державний кордон Республіки Білорусь 24 серпня у пункті пропуску" Нова Гута "в установленому законодавством порядку. Претензій з боку прикордонної служби Білорусі до даної особи не було", - поінформував Бичковський.

Офіційна відповідь Держприкордонкомітету на звернення Держприкордонслужби України спрямована заявнику.

Як повідомляв Укрінформ, екс-співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час візиту до Білорусі.

Павло Гриб 24 серпня 2017 виїхав до Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише у соціальних мережах, без особистого знайомства. Павло мав повернутися в той самий день, проте зник.

На території Білорусі батько з'ясував, що Павло Гриб перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю у м. Сочі.

Читайте також: Клімкін обговорить з білоруським колегою справу зниклого українця Павла Гриба

Прокуратура у Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення 19-річного громадянина України Павла Гриба. Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих у білоруських СІЗО.

Посольство України у Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до МЗС Білорусі щодо встановлення місця знаходження Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-