Порошенко: Відкриття шкіл — демонстрація пріоритетів України

Порошенко: Відкриття шкіл — демонстрація пріоритетів України

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що відкриття нових шкіл є важливою традицією, оскільки демонструє, що освіта є пріоритетом для України як ключ до успіху держави та її громадян.

Про це він сказав на відкритті нової школи у селі Наварія в ході робочої поїздки на Львівщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому сьогодні саме тут є місце українського Президента? Дехто подумає: відкриття школи нібито абсолютно рядова подія. Ні, це демонстрація пріоритетів України. Що є пріоритетом для України? Освіта, бо це ключ до успіху України і українців", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що відкриття шкіл є дуже доброю і важливою традицією. У цьому контексті він нагадав, що у 17-му столітті українська нація була найбільш письменною в Європі, про що мало хто знає.

"Ніде в усій Європі не було такої кількості людей, які вміли читати. І ми ці традиції маємо не просто підтримувати, а підвищувати і зберігати. І саме тому немає більш важливої справи, ніж будівництво шкіл, підтримка освіти, забезпечення шкіл найсучаснішими технологіями", - наголосив Президент.

Читайте також: Порошенко про "шкільне перемир'я": Вже чотири доби на фронті немає бойових втрат

Школа, яку відкрив Президент, була довгобудом. Завершити її спорудження дозволило співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку та з місцевого бюджету. У новому освітньому закладі, оснащеному комп'ютерною технікою, лінгафонними кабінетами для вивчення іноземних мов та іншими новинками, навчатимуться не тільки місцеві школярі, а й діти із сусідніх сіл.

Глава держави також наголосив, що діти у селах мусять мати доступ до якісної освіти.

«Багато років, десятки, було твердження: українське село гине, українське село вмирає, в селі немає роботи, і влада не знає, що з цим робити. Ми демонструємо кардинально інший підхід. В селі ми маємо підвищити якість освіти. Сучасні технології, широкосмуговий інтернет, досвід найкращих педагогів світу - повинні мати доступ до цієї освіти наші діти. Сільські діти», - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-