Батько зниклого хлопця підозрює, що ФСБ

Батько зниклого хлопця підозрює, що ФСБ "шиє" справу за пости у соцмережах

Укрінформ
Член громадської ради при адміністрації Держприкордонслужби Ігор Гриб просить встановити місце перебування його 19-річного сина Павла, що зник у Білорусі, і вжити заходів для його повернення.

Про це він повідомив Укрінформу.

“Зараз я написав заяви в усі силові органи України - поліцію, СБУ - з проханням у межах компетенції докласти необхідних зусиль і повернути мого сина Павла в Україну”, - сказав офіцер-прикордонник запасу.

Окрім того, він повідомив, що Держприкордонслужба України вже надала офіційне підтвердження факту перетину юнаком державного кордону з Білоруссю.

Батько зниклого хлопця підозрює ФСБ РФ, яка оголосила у розшук Павла Гриба за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), у проведенні спецоперації з метою виманити юнака у Білорусь і затримати його. “Спецслужби Російської Федерації провели цю операцію з метою виманити його до Білорусі і одягти на нього там наручники за пости у соцмережах. Яким терористом він може бути, сидячи весь час перед комп’ютером?” - зазначив Ігор Гриб. 

Водночас у Посольстві України в Білорусі йому повідомили, що його сина в країні не затримували.

Читайте також: Слободян підозрює, що сина українського прикордонника виманила й підставила ФСБ

Раніше речник Держприкордонслужби Олег Слободян поінформував, що ДПСУ перевіряє інформацію Ігоря Гриба про те, що його сина російська ФСБ виманила до Білорусі, де хлопця затримали.

За словами Гриба, 24 серпня його 19-річний син Павло поїхав до білоруського міста Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Вона, за його словами, мала приїхати на зустріч із Російської Федерації.

За домовленістю, Павло мав повернутись в той же день. Коли ж і наступного дня він не повернувся, батько поїхав до Гомеля на пошуки, де з’ясувалося, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю м.Сочі. Тож Ігор Гриб зробив висновок, що ФСБ виманила Павла до Гомеля під виглядом зустрічі з дівчиною та провела затримання.

За його словами, після військової агресії РФ проти України Павло був активним дописувачем у соціальних мережах, часто не добирав слід щодо ворогів Батьківщини. Батько не виключає, що це могло стати приводом для провокативних дій ФСБ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-