Новий адвокат Януковича каже, що не встигне до 6 вересня вивчити справу

Новий адвокат Януковича каже, що не встигне до 6 вересня вивчити справу

Укрінформ
Новий державний адвокат екс-президента Віктора Януковича у справі про держзраду Максим Герасько направив до Оболонського райсуду Києва клопотання, в якому просить роз'яснити ухвалу про встановлення йому термінів ознайомлення з матеріалами цієї справи до 6 вересня.

Про це Герасько повідомив у коментарі Укрінформу.

"Так, я подав це клопотання. Вважаю, що суд неправомірно обмежив адвоката, тобто мене, в праві на ознайомлення в строках, фактично ще до вступу адвоката у справу. Я вважаю, що так не має бути, це неприпустимо. За моєї практики таких ухвал не видавалося. Зазвичай, призначають адвоката, він приходить на перше засідання і потім вступає у справу, і вже потім після вступу починає ознайомлюватися, і ніхто йому не вказує, скільки треба часу, оскільки кожна справа індивідуальна, зокрема за складністю... В даній справі (про держзраду Януковича - ред.) більше 50 томів, і суд в своїй ухвалі обмежив до 6 вересня ознайомитися з матеріалами справи. Це фактично 11 робочих днів, це є нереальний строк", - заявив адвокат.

Читайте також: Януковичу призначили нового адвоката

Як повідомлялося, Гераська призначили новим адвокатом Януковича у справі про держзраду після того, як Оболонський райсуд Києва 17 серпня задовольнив самовідвід держадвоката Віталія Мешечека.

Наступне засідання у справі Януковича про держзраду призначено на 6 вересня.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-